OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. április 3., péntek 12:48

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. április 3., péntek (OS) - Csodalámpás gyermeket avattak tiszteletbeli rendőrré Erzsébetvárosban A csupán 4 éves Gordon egy akkus rendőrmotort kért a Csodalámpa Alapítványtól. Az életet veszélyeztető betegséggel küzdő gyerekek kívánságait teljesítő szervezet az elmúlt 12 év alatt több mint 2500 álmot váltott valóra. Ezt a kívánságot a budapesti rendőrfőkapitánnyal, a VII. kerületi rendőrség munkatársaival, valamint kerékpárosok és gyalogosok hadával teljesítették közösen összefogva, hogy egy felejthetetlen napot szerezhessenek a kisfiúnak.

    A legfiatalabb motoros rendőr programja a fővárosi VII. kerületi kapitányság bejárásával kezdődött, ahol rendőrpólót, - sapkát és játékot kapott. Onnan szirénázó rendőrautóban, motoros rendőrök felvezetésével érkezett Gordon a Madách térre, ahol Bucsek Gábor rendőrfőkapitány avatta tiszteletbeli rendőrré. Ezután a régen áhított "szolgálati járművét", az akkus rendőrmotort is átvehette a Csodalámpától, majd a tiszteletére összegyűlt kerékpáros és gyalogos önkéntesek forgalmát irányíthatta.  
A Csodalámpa Alapítvány munkatársai, önkéntesi és támogatói azon fáradoznak, hogy minél több 3-18 év közötti beteg gyermek arcára varázsoljanak mosolyt az álmuk valóra váltásával. A nemrég megvalósult 2500. kívánságot egy óriásmozaikon jelenítik meg, melyen bárki szerepelhet, aki április végéig a www.jovoarcai.hu weboldalra feltölti saját képét, ezzel is kifejezve a beteg gyerekek támogatását.
További információ: Felkai Márta, +36-20-519-1652, www.csodalampa.hu

    Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.