OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. április 15., szerda 16:38

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. április 15., szerda (OS) -

    Az adonyi Magtárház ügyében két bűncselekmény gyanúja miatt kezdeményezett büntetőeljárást a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya 2014 májusában megszüntette, mivel "a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény".
A KEHI a nyomozást megszüntető határozattal szemben 2014. május 28-án panasszal élt a Legfőbb Ügyész felé, mert álláspontja szerint a nyomozó hatóság azokat a nyomozati cselekményeket, amelyek ahhoz lettek volna szükségesek, hogy a gyanút konkrét személyekre lehessen vonatkoztatni, nem végezte el. Ezért a Hivatal a bizonyítási eljárás folytatását, illetve további nyomozati cselekmények elvégzését tartotta szükségesnek. A panaszt a Fővárosi Főügyészség 2014. június 23-án elutasította, arra hivatkozva, hogy "a rendelkezésre álló adatok alapján nem lehet olyan tényt, illetve körülményt megállapítani, amely az MFB Zrt. nevében eljáró személyek vagyonkezelői kötelességszegése és az MFB Zrt.-nél bekövetkezett vagyoni hátrány közötti okozati összefüggés fennállását minden kétséget kizáró módon alátámasztaná".


    Kiadó: Kormányzati Ellenőrzési Hivatal

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.