OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. április 19., vasárnap 12:51

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. április 19., vasárnap (OS) - Ujhelyi Istán EP-képviselői nyíltlevél-sorozata Magyarország polgáraihoz (37.) – Az igazodási pont Európa! Avagy hatezer-hatvannyolc órával Orbán tusványosi beszéde után

    Ezzel szemben a Fidesz szabadságharcot vív az európai közösséggel: míg egyik kezét tartja az ingyen eurókért, addig a másikkal kekeckedve mutogat. Orbán Viktor nemrég világossá tette, hogy a nyugatos világgal összeegyeztethetetlen illiberalizmust követi, politikájában pedig nem az európai értékek, pusztán a forintosítható gazdasági érdek jelenti a kiinduló pontot. Így lesz könnyedén eladható a magyar energiabiztonság és így lesz befektetési kötvényekre cserélhető egy baltás gyilkos. Orbán Viktor és a Fidesz nem Európa-párti. Csak egy olyan vendég, aki feszeng a szmokingban, becsmérli a háziakat, de a svédasztalról még a táskájába is elcsomagol.
A Jobbik viszonyulása ennél is világosabb: nyilvánosan elégetik az európai közösség zászlaját és nyíltan az Unióból való kilépés mellett kampányolnak. Pártelnökük szavakban elítéli ugyan az antiszemitizmust, de néhány éve még azt mondta: a "könyökén jön ki a holokauszt", rezzenéstelenül megtűri frakciójában az emlékcipők leköpőit, közméltóságba emeli erőszakos skinhead-vezérét, megvalósíthatatlan és költségvetésileg fenntarthatatlan ígéreteket tesz, az Unión kívüliség populizmusával pedig átveri a fiatalokat.
    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.