OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. április 23., csütörtök 23:20

A Magyar Versmondók Egyesülete közleménye
    Budapest, 2015. április 23., csütörtök (OS) - 26 költő részvételével jubilál a Költészet Tavasza- Zilahon

    15. alkalommal rendezi meg Zilahon a Szilágy Megyei Kulturális és Művészeti Központ, aa Zilahi Versmondók és Versbarátok Köre,a Balassi Intézet, a Zilahi Népi Alkotások Háza és a Magyar Versmondók Egyesülete a Költészet Tavasza elnevezésű rendezvényt, amelyen idén 26 magyar és román költő vesz részt. A fesztivál szervezői azt vallják, hogy a Költészet Tavasza a kulturális párbeszédet erősíti, és két napon keresztül magyarok és románok ugyanazt a nyelvet beszélik, a költészet nyelvét. Az április 24-én és 25-én, pénteken és szombaton megtartott fesztivál Urmai Ungurán László budapesti festőművész kiállításának megnyitójával indul. A Székelyföld című irodalmi folyóirat szerkesztői és szerzői estjét Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke és Kiss László a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke nyitja meg, majd román és magyar költők felolvasóestjén találkoznak olyan elismert szerzők, mint André Ferenc, Ştefan Baghiu, Maria Patricia Birtocean, Chende Dana, Carmen Ciumărnean, Devecseri Zoltán, Simone Györfi, Halmosi Sándor , Daniel Hoblea, Simonfy Jozsef, Lövétei Lázár László, Fekete Vince. A programban számos könyvbemutató, így a Jég és Tűz - angol-szaxon, a Szilágysági jegyzetek, az Egy történet mindenkinek, és a Răni pe lumini – Sebek a fényeken, kétnyelvű novellák kötetének nyilvános leleplezése is szerepel, az immár hagyományosan megrendezett magyar és román nyelvű versmondó verseny mellett.
    Kiadó: Magyar Versmondók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.