OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. április 25., szombat 16:41

A Professzorok Batthyány Köre közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. április 25., szombat (OS) - Erős közbizalmat!

    Erős közbizalmat!

Az időközi választások eredménye tükrözi a társadalom hangulatát. Miközben a gazdaság adatai egyre jobbak, a devizakölcsönök ügye ésszerű kompromisszumban oldódik meg, a szövetségesekkel való viszálykodás elcsitulni látszik, és a kormány meg az EU energiapolitikája összecsiszolódik, a polgárok egyre elégedetlenebbek. A passzív többség masszív közönybe süppedt. A 2010 óta zajló fordulat lezárult, de a törvénykezési düh kevéssé csitult, a kormányzási stílus pedig alig változott. Ebben a légkörben a kormány üdvös lépései is visszájukra fordulnak.

Van egy-két súlyos dolog, amely okkal kelt elégedetlenséget, mint a nemzeti parki földek megkísérelt kiszolgáltatása a Nemzeti Földalapnak vagy a tőzsdei alkusz-cégek botrányainak nem egyenlő kezelése, de ezek mintha belesimulnának a háttérzajba, amelyet jelentéktelen badarságok keltenek. Ezekhez adódik a közszféra legelhanyagoltabb ágaiban dolgozók jogos türelmetlensége. A tisztánlátást erősen rontja, hogy személyi ellentétek forgatták fel a kormánypárti médiát, és ez megkönnyíti, hogy az ellenzék, a jobb- és baloldali egyaránt, a kormány és gazdasági holdudvara kárára összemosson mindent, ami gyanúsnak láttatható.
    Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.