OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2015. április 30., csütörtök 12:49

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. április 30., csütörtök (OS) - A baloldalnak a gyermekekért kormányon kellett volna cselekednie – Reagálás Szabó Tímea nyilatkozatára

    A Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal ellentétben ez a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ne legyen éhező gyermek. Ma egyre bővülő ingyenes gyermekétkeztetés, nyári étkeztetés, családi adókedvezmény, banki elszámoltatás és élelmiszercsomag segíti a gyermekes családok boldogulását. A baloldalnak kormányon kellett volna tennie a gyermekekért.
Ma már egyre több családban van mit az asztalra tenni, mert egyre több szülő él segély helyett munkából és több marad a fizetésből is. Csak családi adókedvezmény formájában – már a jövő évi adócsökkentéseket is számítva – 1300 milliárd forinttal több marad a családoknál. A banki elszámoltatással további 1100 milliárd adósságtól szabadulnak meg a családok és csökkennek a törlesztőrészleteik is. A gyermekétkeztetés kiterjesztésével idén szeptembertől megháromszorozódik az ingyenesen étkező bölcsődés és óvodás gyermekek száma. A kötelező óvodáztatás pedig garantálja a három évnél fiatalabbak étkeztetését, akik közül a leghátrányosabb helyzetűeket ételcsomaggal is segíti a kormány 34 milliárd forint értékben.
    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.