OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2015. május 7., csütörtök 09:35

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2015. május 7., csütörtök (OS) - Paksi Atomerőműből a pénzek kitalicskázását akadályozza Lázár János?   Amennyiben Lázár János, a külföldi szakértők bevonását a Paksi Atomerőmű operatív vezetésén kívüli kérdéskörök területére javasolja, a Miniszter előterjesztését a reális zöldek támogatják!

    Magyarországon már a rendszerváltás előtt a Paksi Atomerőműben keletkező kis –és közepes aktivitású radioaktív hulladékok elhelyezésével szemben nem szakmai, hanem elvtelen politikai támadás indult.
Sólyom László apósa, "Józsi bácsi" Baranya megye első számú MSZMP vezetője üzenetet küldött a Magyar Villamos Művek Tröszt Központba, amennyiben Paks nem kerül Baranya megyébe, akkor Tolna egye meg Paks szemetét.
A kiéget fűtőelemek Bodakon való elhelyezésének a kutatására a rendszerváltás előtt már 50 milliárd forintot költött el az ország. A paksi TMK dolgozók használt munkaruháinak az elhelyezésére, Magyarország ötször többet költött, mint a szlovákok a kiéget fűtőelemek elhelyezésére.
Ófalu, Bodak elleni politikai támadás hátterében ugyan az a szűk társaság áll, amelynek a vízlépcső ügyében hathatós média, támogatással sikerült a közvéleményt megvezetnie.
A vízlépcső ügyében nemcsak politikai elitet, a médiát, a humán értelmiséget, hanem műszaki értelmiség egyes szereplőit is felelősség terheli.
A reális zöldek, Paksra a külföldi szakértők bevonásától a műszaki tisztán látást, a műszaki intézmények parciális érdekeinek túlzott érdekérvényesítő képességének a szükséges szintre helyezését remélik.

Juhos László, RZK elnök

    Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.