OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. május 12., kedd 10:57

A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ közleménye
    Budapest, 2015. május 12., kedd (OS) - Emeljék fel a nyugdíjminimum összegét!

    A Nyugdíjasok Országos Szövetsége 2015. május 6-án megtartott, éves értékelő Küldöttgyűlésén, érdekvédő- és érvényesítő munkájának sorában elemezte a nyugdíjból, nyugdíjszerű ellátásból élők élethelyzetét. A jelenlévők - mintegy százharmincezer idősebb honfitársunkat tömörítő tagszervezetek küldöttei - véleménye és tapasztalatai alapján a Küldöttgyűlés megállapította, hogy érezhetően gyarapszik az anyagilag kilátástalan helyzetbe kerültek létszáma. Egyre többen panaszkodnak megélhetési gondjaik, elviselhetetlen élethelyzetük miatt. Az ország térségeiben változóan ugyan, de a nyugdíjasok sorában sokan kényszerülnek nyugdíjukból munka nélkül maradt hozzátartozóikat is támogatni. Az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege – amely több szociális ellátás alapját is képezi – (28.500 Ft) már több mint hét év óta nem emelkedett. Ezzel együtt nőtt a mélyszegénységben élők aránya. Emellett a kormány megszüntette a méltányossági közgyógyellátást és a méltányossági ápolási díjat is.
Mindezeket figyelembe véve a Küldöttgyűlés egyhangúlag támogatja a legnagyobb országgyűlési ellenzéki párt javaslatát, a jelenlegi 28.500 forint öregségi nyugdíjminimum mértékének 40.000 forintra történő emelését. A jövőben törvény mondja ki a nyugdíjminimum mértékét, mely alapján módosítani szükséges a nyugdíjtörvényt!
Küldöttgyűlésünk várja, hogy más nyugdíjas szerveződések, pártok is támogassák a javaslatot!

    Kiadó: Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége NYOSZ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.