OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2015. május 12., kedd 15:33

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2015. május 12., kedd (OS) - Az életpálya-modellek csábító lidércfénye mellett 230 ezer közszolga idén biztosan nem kap béremelést.

    A 2016-OS KÖLTSÉGVETÉS ÉS A KÖZSZOLGÁLATOK; ÜLÉSEZETT AZ OKÉT

Azon a napon, amikor a Kormány átfogóan döntött a jövő évi költségvetés kereteiről, egy küldöttsége részletes tárgyalásba kezdett a közszolgálatokat érintő bérintézkedésekről. Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) asztalánál igen kevés követelésre mondhattak OK-ét!
Az ülésen a Munkavállalói Oldal (MVO) elsődleges célkitűzése volt, hogy a tervezett életpálya modellekkel és jogállási változásokkal idén sem érintett közel 230 ezer dolgozónak legalább 10%-os, minimum 15 ezer forintos azonnali béremelést érjen el. Kiderült; erre legfeljebb 2016-ban kerülhet sor. Megerősítést nyert, hogy a Konvergencia Program 2018-ig nem számol ezen a területen növekménnyel.
A Kormány által készített előzetes Tájékoztató számos adatkezelési bravúrt mutatott be. Ennek teljes anyaga elérhető a http://www.mkksz.org.hu/html/main/2015/mkksz_hirlevel20150508.pdf címen található részletesebb tudósításban, ami az OKÉT MVO álláspontját is tükrözi.
Fehér József, az MVO szóvivője a tanácskozás végén felszólította a kormány; a 2018-ig terjedő időszakra egybefüggően, és kapcsolódásaikkal együtt mutassa be a tervezett életpályákat és a kapcsolódó bérintézkedéseket.

    Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.