2024. április 16. kedd

2015. május 14., csütörtök 15:46

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. május 14., csütörtök (OS) -

Olyanokra, ahol az adható válasz módja sem csak a trükkös mondatok közötti ikszelgetést jelenti.

Ma jellemzően a kézi vezérelt kiszolgáló média cenzorai által átengedett, valótlan összefoglalókból tájékozódhat az, aki megelégszik a hírek valósággal közismerten köszönőviszonyban sem lévő tartalmával és a pártpolitikai brosúrákéhoz hasonló színvonalával.

A miniszterelnöknek illene mielőbb válaszolnia a kérdésre: Csak ennyit ér számára az általa oly sokszor emlegetett MAGYAR EMBEREK egészsége, gyermekeink, unokáink egészséges (mert még az EU-ban is csak így versenyképes!) jövője?

Mikor válaszol Orbán Viktor a 2010 óta egyre megalapozottabb kérdésekre? A magyar egészségügy kapcsán valóban csak a fiatalok stadionokban sportoltatását, az ez által elérhető betegségmegelőzést látja fontosnak? Igazán lényegesnek tartja a heveny betegségekkel küszködők mielőbbi meggyógyítását is? Az életük végéig krónikus betegségükkel együtt élni kénytelen emberek, köztük a már munkaképtelenek, valamint az önhibájukon kívül megöregedetten beteggé váltak sorsára is figyel, őket is emberszámba kívánja venni?
Az utóbbi két kérdésre elvben adható miniszterelnöki igen válasznak semmi jelét nem látjuk!

Pedig jó lenne bebizonyítaniuk, nem csak a tulajdonviszonyok átalakításában, de számon kérhető értékrendjükben is különböznek a korábban oly buzgón bírált, magukat szociálliberálisokként bemutató kormányok egészségpolitikájától.

Vagy mégsem? Csak mi, betegek nem változtunk?

Pós Péter elnök

Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége