OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2015. május 17., vasárnap 09:32

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2015. május 17., vasárnap (OS) - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei naponta átlag 6750 hajléktalan, 700 idős és 1600 fogyatékkal élő emberről gondoskodtak 2014-ben. Az ország egész területén működő máltai intézmények száma meghaladja a 200-at, ezen felül több mint százharminc önkéntes csoport segíti a rászoruló embereket – hangzott el a civil szervezet tavalyi tevékenységét értékelő küldöttgyűlésén.

    Május 15-én tartotta országos küldöttgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület. Az eseményt megnyitó szentmise után Kozma Imre atya arra emlékeztetett, hogy a Szuverén Máltai Lovagrend, melynek magyarországi segélyszervezete a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a keresztény világ legrégebbi karitatív szervezete, amely nem viszonyítja magát más civil szervezetekhez, hanem Istent hívja segítségül, és Isten közelsége adja az erőt ahhoz, hogy a máltai segítők a rászorulókhoz is közel lehessenek. "Ez a közelség a legtöbb, amit adhatunk nekik, ez több minden tárgyi adománynál" – mondta Kozma Imre atya.
Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök kiemelte, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014-ben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, az erre szervezett események azonban elsősorban a hálaadásról és a közös gondolkodásról szóltak. Vecsei Miklós alelnök a középiskolás diákok önkéntesként fogadásának mikéntjéről beszélt, ami kulcsfontosságú találkozás lehet a Máltai Szeretetszolgálat jövője szempontjából, hiszen öt-tíz év múlva a most érettségire készülő generáció alkotja majd a társadalom gerincét.
    Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.