OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. május 22., péntek 11:47

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. május 22., péntek (OS) - Biodiverzitás-védelem kormányzati ellenszélben

    Mérvadó szakértői vélemények szerint Magyarországon a biológiai sokféleség csökkenésének legfőbb oka az élőhelyek feldarabolódása, biológiai elszegényedése és pusztulása. Ennek oka a helytelen tájhasználat, agrárpolitika, a teljes elfordulás a Fidesz 2010 előtt hangoztatott vidékstratégiájától. Az elhibázott föld- és környezetpolitika elnépteleníti a vidéket, a természetes életközösségek maradékát pedig rablógazdálkodás martalékává teszi. Az állam földjeinek jelentős része fideszes földesurakhoz vándorolt, a Hortobágy és a többi nemzeti park területéből hűbérbirtokokat csinálnak, az állami beruházásokból kizárják a civil és a hatósági kontroll lehetőségét, a zöldhatóságok függetlenségének a maradékát is felszámolják – ilyen körülmények között a biodiverzitás megőrzésére nincs esély.

Az LMP hazánk legfőbb stratégiai tartalékának tekinti a biológiai sokféleségben jelenlévő természeti erőforrásokat. Az Orbán-kormány azonban ennek az ellenkezőjét képviseli, és a feladatok minimumát sem teljesíti: ma a természetet és a biológiai sokféleséget leginkább a kormánytól és a Fidesz által a tájra szabadított rablóktól kell megvédeni.

Sallai Róbert Benedek,
a Fenntartható fejlődés bizottság elnöke
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.