OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. május 29., péntek 18:04

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. május 29., péntek (OS) - Az V. Magyar Világtalálkozó KEP Társadalmi Párbeszéd Fórumának pozitív állásfoglalása a magyarországi olimpiarendezésről

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) rendezésében az V. Magyar Világtalálkozó közéleti rendezvényén, a május 29-i Társadalmi Párbeszéd Fórumon többek között Schmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok, v. köztársasági elnök "Olimpia Európában, Magyarországon 2024-ben?" címmel tartott előadást Budapesten, a Thomas Hotel melletti konferencia teremben. A rendezvényen Tanka László a Magyar Világtalálkozó és egyben a Panoráma Világklub 5 földrész 80 országában 170 társ-világklubot képviselő elnöke valamint Czeglédi József a Társadalmi Párbeszéd Fórum szervezőbizottsági elnöke, egyben a KEP elnöke és mások is támogatólag nyilatkoztak a 2024-re tervezett olimpia esetleges magyarországi rendezéséről, annak várható gazdasági és egyéb előnyeiről. Különösen kedvezően értékelték a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által kiadott és a Fórumon is ismertetett Agenda 2020 elnevezésű programot, amely a korábbiakhoz képest olcsóbb és megtérülő olimpiarendezést támogatja. A NOB mindemellett ösztönzi a meglévő, valamint az ideiglenes és elbontható helyszínek legteljesebb felhasználását, s lehetőséget biztosít a több városban történő, kivételes esetben országhatárokon túlnyúló rendezésre. (További inf.: www.vilagtalalkozo.hu , www.kepcp.hu )
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.