OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2015. június 7., vasárnap 13:44

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2015. június 7., vasárnap (OS) - Magyarország Alaptörvénye szerint a köztársasági elnöki tisztség összeegyeztethetetlen azzal a társadalmi tevékenységgel, amelyet Áder János államfő a párizsi klímacsúcs sikere érdekében elindított.

    Az Alaptörvény szerint a Magyarország államfője a nemzet egységét fejezi ki. A klíma ügyében a világ vezetőinek egyértelmű üzenetünk megküldése céljából az Államfő népszavazást kezdeményezhet, de politikai tevékenységnek minősülő aláírásgyűjtést nem kezdeményezhet.

Al Gore által terjesztett és a Köztársasági Elnök által támogatott klíma-ideológia tudományosan cáfolható, ezt számos elhallgatott kutatási eredmény bizonyítja.
Magyarország Alaptörvénye szerint tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak. Áder János államfőnek nem feladata annak eldöntése, hogy az emberi tevékenység révén a légkörben az elmúlt 50 évben a szén-dioxid koncentrációnak a 0.04%-ra növekedése hozzájárul-e klímaváltozáshoz. A Földön az üvegházhatás túlnyomó részét nem a széndioxid, hanem a vízgőz okozza.
A széndioxid tartalmának csökkentésére irányuló intézkedések tudományos szempontból megalapozatlanok, nemzetgazdasági szempontból pedig károsak. A széndioxid a növények legfontosabb tápláléka, nélküle minden élet kipusztulna a Földről.
A széndioxid csökkentésére irányuló értelmetlen szélmalomharc jelentősen rontja az EU versenyképességét, és gazdasági csődbe taszíthatja Magyarországot.

Juhos László, elnök


    Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.