OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2015. június 20., szombat 11:57

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2015. június 20., szombat (OS) - Érvénytelen az 50 milliárdos Orbán-Garancsi biznisz!

    A PM szerint semmis a 2017-es úszó-vb beruházására kötött szerződés. Magyar Nemzeti Vagyonkezelő azelőtt szerződött le a Garancsi "új Simicska" István tulajdonában lévő Market Építő Zrt.-vel, hogy erre jogosulttá vált volna.
    Kapkodva indult a felkészülés az úszó világbajnokságra, és ahogy a PM előre megjósolta, szabálytalanságokkal és korrupcióval terhes ez a beruházás is.
    A Népszabadság információi szerint Orbán új kegyence, Garancsi István cége május 11-én nyerte el a közbeszerzést, 12-én szerződést kötöttek az MNV-vel, és 18-án már le is tették a beruházás alapkövét. A szerződéskötést lehetővé tevő kormányhatározat azonban csak május 26-án jelent meg és vált hatályossá.
    A 1331/2015. (V. 26.) számú kormányhatározat szerint "A Kormány  engedélyezi, hogy az állam nevében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő   a   szerződést   megkösse, azzal, hogy a  kötelezettségvállalás összege   nem haladhatja meg a 49,0 milliárd forintot."
    A Garancsi-féle ajánlat értéke egyébként 48,72 milliárd forint – a korábban emlegetett 25 milliárdos összköltség helyett.
    A felhatalmazás nélkül kötött Market-MNV szerződés érvénytelen. Ha a kormány és az MV Zrt. nem reagál érdemben, a PM megteszi a szükséges jogi lépéseket.
    Addig is jelezzük, hogy bár az úszó-vb megrendezését támogatjuk, azt nem fogjuk hagyni, hogy ennek leple alatt Orbán újra az oligarcháit hizlalja a mi pénzünkön!

    Tordai Bence, a PM szóvivője

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.