OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2015. június 30., kedd 13:43

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. június 30., kedd (OS) - Már Mórahalom is elkerülhető

    Új nyomvonalon épült meg a 7,1 kilométer hosszú Mórahalom északi elkerülő út. A tehergépjárműveknek már nem kell a belvároson áthaladniuk, így az utolsó akadály is elhárult Mórahalom turisztikai központtá válása elől – mondta el Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár 2015. június 30-án, az ünnepélyes átadáson.  

Az 55 sz. másodrendű főút az országhatárral közel párhuzamosan haladva Szegedet köti össze a Dél-Dunántúllal. A főútról három ország határátkelőhelye is megközelíthető: a nagylaki (magyar-román), a röszkei, az ásotthalmi, a tompai, a hercegszántói (magyar-szerb) és az udvari (magyar-horvát). Az útvonal további jelentőségét adja, hogy a bajai Türr István híddal Magyarország legdélebbi állandó közúti átkelési lehetőségét biztosítja a Dunán.

Az útszakasz Szegedtől egészen a Bács-Kiskun megyei Mélykútig egyedül Mórahalom belterületét érintette. A fokozatosan növekvő forgalmi terhelés egyre inkább indokolttá tette a város tehermentesítését az átmenő forgalomtól és a káros környezeti hatásoktól. A 2x1 sávos elkerülő út megépítésével az 55 sz. főúton közel 60 kilométeren települési szakaszok érintése nélkül haladhatnak az autósok.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.