OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2015. július 5., vasárnap 21:12

A Professzorok Batthyány Köre közleménye
    Budapest, 2015. július 5., vasárnap (OS) - Szabad György halálára

    91 éves korában elhunyt tagtársunk, Szabad György történész akadémikus, az 1990 utáni első Országgyűlés elnöke. A rendszerváltozáskor nagy szükség volt a történészek tapasztalatára, és őt is ez a társadalmi felismerés vitte magasba. Az ő szakterülete éppen a reformkor volt, amelyet méltán tekinthettünk követendő példának, különösen a kerekasztal-tárgyalások idején,
amikor ő belépett a politikába. A tudományos és a politikai közéletben is tántoríthatatlan, egyenes magatartásáról volt ismert. A Batthyány Körbe 1995 és 1998 között a nemzet érdekeit képviselő szétforgácsolt politikai erők kibékítésének szándéka hozta. Az utóbbi évtizedben már nem vett aktívan részt
a kör munkájában, de büszkék voltunk rá, hogy az ő tagtársai lehetünk. Mindvégig magunkon éreztük szigorú tekintetét, és döntéseinkben befolyásolt, hogy az ő nevében is cselekszünk. Ezt az érzést ezután is igyekszünk fenntartani.

    Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.