OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2015. július 6., hétfő 15:44

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2015. július 6., hétfő (OS) - Elfogadta az Országgyűlés az Állami Számvevőszék 2014-es tevékenységéről szóló Beszámolóját. Az erről szóló határozatában az Országgyűlés elismerte és megerősítette az ÁSZ korrupciós kockázatok feltérképezésére irányuló, valamint az integritásalapú szervezeti kultúra elterjesztése érdekében végzett tevékenységét is. A határozat szerint az Országgyűlés támogatja továbbá, hogy az ÁSZ szélesítse a vezetői rendszerekre vonatkozó tanácsadó tevékenységét és támogassa az etikus közpénzügyi vezetőképzést.

    Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) még május 18-án adta át az Országgyűlésnek a 2014-es tevékenységéről, gazdálkodásáról szóló beszámolóját. Az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerveként az ÁSZ 2014-ben 233 jelentést hozott nyilvánosságra, tevékenységét széleskörű hasznosulás jellemezte. 966 helyszínen volt jelen, 574 címzettnek 2642 javaslatot tett, és 31 ülésen összesen 158 számvevőszéki dokumentumot tárgyaltak az országgyűlési bizottságok. A tavalyi eredményes tevékenység megerősíti, hogy az Országgyűlés jó döntést hozott az új számvevőszéki törvény 2011-es megalkotásával.
A most elfogadott országgyűlési határozat szerint az ÁSZ törvényi kötelezettségeit teljesítette, a gazdálkodását független könyvvizsgáló ellenőrizte, illetve erre vonatkozó pénzügyi beszámolóját hitelesnek minősítette, ezért a szervezet 2014. évi ellenőrzési tevékenységéről, működéséről, gazdálkodásáról készített beszámolót az Országgyűlés elfogadja.

    Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.