OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. július 16., csütörtök 12:16

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2015. július 16., csütörtök (OS) -

    A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. az úgynevezett "Petőfi temetés" kapcsán az alábbi közleményt adja ki:
A BTI Zrt-t megkeresték a Megamorv-Petőfi Bizottság (későbbiekben Bizottság) képviselői Petőfi Sándor feltételezett maradványainak eltemetése kapcsán. A benyújtott dokumentációk áttanulmányozása után hiánypótlásra kértük fel a Bizottságot, mivel álláspontunk szerint a benyújtott iratok nem elegendőek a temetés felvételéhez. Az általunk kért hiánypótlás Társaságunkhoz nem érkezett meg, ezért a tegnapi napon személyes megbeszélésre került sor a Bizottság képviselőivel. Ennek során a temetés felvételét visszautasítottuk, melyet írásban a Bizottság tudomására hoztunk.
Vélelmezhetően a Bizottság által kiadott szórólapon szerepel egy rendezvény, 2015. július 17.-re melynek egyik állomása a Fiumei úti Sírkertbe tervezett megemlékezés. A temető ez időben nyitva lesz, tekintettel a hatályos jogszabályokra, melyek alapján senki nem zárható ki temető látogatás alól, amennyiben a kegyeleti jogokat, és a meghirdetett, rendeletben rögzített nyitva tartási időt betartja. Reméljük, hogy a Bizottság által felkért rendezők együttműködnek a hatóságokkal, a temető biztonsági őrségével és mindenben eleget tudnak tenni a temető kegyeleti méltóságának megőrzésében, és rendezvény békés lebonyolításában.
Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.
    Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.