OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2015. július 25., szombat 18:17

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2015. július 25., szombat (OS) -

    A Kereszténydemokrata Néppárt úgy látja, hogy Tusványoson a miniszterelnök ismételten elkötelezte magát a nemzeti érdekek mellett, amire mostanában talán még nagyobb szükségünk van, mint korábban. A nemzeti érdekek egyben európaiak, hiszen ezer éves történelmünk és kultúránk minden szála ehhez köt minket. A menekültekkel kapcsolatos feladatokat csak akkor lehet sikeresen megoldani, ha egységesen, az európai értékekhez tartva magunkat próbáljuk megoldani a migráció okozta helyzetet. A KDNP kiemelten fontosnak tartja ezzel kapcsolatban azt a tényt, hogy a magyar kormányzatnak volt kellő elszántsága megkérdezni a embereket a nemzeti konzultáció révén, hogy mit is gondolnak az illegális bevándorlókkal kapcsolatos kérdésekről.
Nem a magyaroknak, hanem az uniós országoknak kell felülvizsgálniuk, hogy az elmúlt évtizedekben migrációs politikájuk sikeres volt-e, sikerült-e integrálni a bevándorlókat, ők valóban teljes jogú állampolgárai lettek-e a választott új hazájukban, vagy másodrangú, frusztrált polgárokként élnek, ami komoly feszültségekhez vezet. Magyarország az utóbbi években bebizonyította, hogy saját erőfeszítései gazdasági és politikai értelemben is hatékonyak, így sikerült elkerülnünk, hogy a görögországihoz hasonló kiszolgáltatott helyzetben legyünk kénytelenek élni.
Orbán Viktor beszéde a KDNP szerint olyan volt, mint amit egy tabukat nem kerülgető, szókimondó, hazájáért aggódó politikus mondhat.
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.