OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. július 28., kedd 12:27

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. július 28., kedd (OS) - 450 milliárd forintnyi pályázattal indít magyar nyelvű honlapot az MFK

    A www.palyazatokmagyarul.eu honlapon az év végéig további hatvan-hetven pályázat feldolgozása várható. A közvetlen források területén a tagállamok között egyedülállónak számító internetes platformmal egy időben elindul a www.nyeromagyarok.eu oldal is, amely képekkel illusztrálva mutatja be a már megvalósult, sikeres pályázati történeteket.

Perger István, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője hangsúlyozta: a kezdeményezés a soknyelvűséget és az átláthatóságot erősíti, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy minél több színvonalas és sikeres magyar nyelvű pályázat szülessen.

A közvetlen uniós források felhasználásában érvényesülő partnerségi szemlélettel tovább növelhető a Duna régió társadalmi és gazdasági kohéziója. A határon átnyúló projektek az Európában élő teljes magyar nemzeti közösség további fejlődését szolgálhatják. Magyarország emellett katalizátorszerepet tölthet be a térségben, együttműködve Szlovákiával, Romániával, Horvátországgal, segítve a felzárkózó Szerbiát és Ukrajnát. A 17 féle uniós szakpolitikai program pályázataiból a hazai köz-, verseny- és civil szféra szereplői egyaránt forráshoz juthatnak.


Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2015. július 28.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.