OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. július 29., szerda 20:49

A Magyar Női Unió Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 29., szerda (OS) - Támogatja a terrorizmus elleni hatékony fellépést az MNU

    A Magyar Női Unió (MNU) minden olyan programot, kezdeményezést, megoldási javaslatot támogat, amely a terrorizmus visszaszorítását bizonyítottan elősegíti és ezáltal családjainknak békés, nyugodt jövőt biztosít. Az MNU egyfajta lehetőségként értékeli a lakosság széleskörű tájékoztatását az esetleges veszélyhelyzetekről és annak elkerülési, kivédési módszereiről. Az egyesület éppen ezért hívta meg Izrael állam biztonsági szakértőjét, Dr. Avi Bleiert, hogy a terrorizmus elleni küzdelemről tartson előadást.
A Tel-Aviv-i egyetem tanára, az ISATI (International Security & Anti-Terror Institute) alapítója szerint a nyugati országok évek óta úgymond "behunyják a szemüket" a terrorizmus veszélye felett, annak ellenére, hogy változó világunkban egyre több merényletre lehet számítani világszerte. A terroristák ráadásul ott és azokat támadják meg elsősorban, akik védtelenek és ezáltal az ellenük elkövetett támadásoknak is nagyobb visszhangjuk van. A nők, gyermekek és az idősebbek így különösen veszélyeztetettek – tette hozzá az Intensive Krav Maga önvédelmi módszer kifejlesztője. Ennek lényege, hogy kisebb erő kifejtésével a gyengébbek is képesek kivédeni az erősebbek támadását.

    Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.