OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. július 30., csütörtök 15:42

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. július 30., csütörtök (OS) - Az MSZP idején fele annyit költöttek gyermekétkeztetésre, mint most – Reagálás Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára

    A szocialistáknak szégyellniük kellene magukat, amikor a gyermekétkeztetésről van szó, hiszen kormányzásuk idején fele annyit költöttek gyermekétkeztetésre, mint a Fidesz-kormány.
A Fidesz számára továbbra is a gyermek az első, egész évben gondoskodunk a gyermekek étkeztetéséről. A gyermekétkeztetésre fordított összeget a Fidesz-kormány megduplázta, 2010 és 2015 között 29 milliárd forintról 58 milliárdra emelte. Szeptembertől az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésével az óvodások és a bölcsődések 90 százaléka, 321 ezer gyermek étkezhet majd ingyen.

Idén nyáron minden eddiginél több pénz jut nyári gyermekétkeztetésre. A rászoruló gyermekek ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint áll rendelkezésére, ami több mint duplája annak, amit 2009 előtt a baloldali kormányok szántak erre a célra. Most nyáron a tavalyinál is több, 141 ezer rászoruló gyermeknek biztosítjuk az ingyenes nyári étkeztetést, a támogatási rendszert pedig úgy alakította át a kormány, hogy valóban a legrászorulóbb gyermekekhez jusson el a támogatás.

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.