OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. augusztus 5., szerda 13:51

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 5., szerda (OS) - A Jobbik becsapja a gazdákat – Reagálás Magyar Zoltán (Jobbik) nyilatkozatára

    Ahogy minden ügyben, a Jobbik a föld ügyekben is mást mond és mást cselekszik. A Jobbik becsapja, kihasználja és hergeli a magyar gazdákat. Miközben azt ígérik nekik, hogy megvédik őket, a baloldallal együtt nem szavazták meg sem a magyar termőföld védelmét garantáló Alaptörvényt, sem a helyben lakó magyar gazdákat védő új földtörvényt.

A Fidesz véget vetett a szocialisták által működtetett agrártámogatási rendszernek, amelyben az állami földek és az agrártámogatások döntő részét is a nagybirtokosok kapták, és mindössze hatszázan osztozkodtak az állami földeken, sok magyar földet zsebszerződésekkel a külföldiek kezére játszották át. Az új földpolitika működik, egyre csökken a nagybirtokok, és egyre nő a kisbirtokok aránya, a családi gazdaságok és a fiatal gazdák száma is jelentősen emelkedett. Az a célunk, hogy a földek 80%-át családi gazdaságok, földművesek műveljék. A korábbi 600 helyett már 7500 gazda kapott lehetőséget a földművelésre, a magyar termőföld alkotmányos védelmet kapott, a Brüsszel által jelenleg is támadott új földtörvény pedig garantálja, hogy a magyar földek döntő része helyben lakó gazdák és a családi gazdaságok használatában legyen, földet venni és bérelni is csak szigorú feltételekkel lehet.

Fidesz-frakció Sajtóosztály

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.