OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 16. hétfő
Ismertető


2015. augusztus 13., csütörtök 10:32

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. augusztus 13., csütörtök (OS) - A sajtóban megjelent tudósítások szerint Sólyom László volt köztársasági elnök látogatást tett azon a nemrég felújított II. János Pál pápa téren, amelyet a kerület polgármestere Kocsi Máté szerint teljesen tönkre tettek a bevándorlók, és együttérzését demonstrálta az illegális migránsokkal.

    A volt államfő lépése nyilvánvalóan politikai tartalmú és ellentétes a kormányzat azon törekvéseivel, amelynek célja, hogy a menekültáradat ne okozzon szükségtelenül nagy kárt Magyarországnak.
Sólyom László gesztusa különösen annak fényében elgondolkodtató, hogy meglepő módon visszafordult a komáromi Duna hídon, noha tudta, hogy a felvidéki –politikailag üldözött – magyarok jelentős számban vártak rá Révkomáromban.
A volt államfő érzékenységi küszöbét az sem érte el, hogy az Alkotmánybíróság egykori elnökeként részese volt annak a döntésnek, amely megakadályozta, hogy a rendszerváltást követően felelősségre vonják azokat a kommunista vezetőket, akik az államszocialista rendszer politikai üldözöttjeinek életét megnyomorították.

    Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.