OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. augusztus 15., szombat 06:57

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 15., szombat (OS) - A magyarországi víziközmű szolgáltatók nevében a Magyar Víziközmű Szövetség tiltakozással él az Origó 2015. augusztus 13-i víziközmű szolgáltatással kapcsolatos írásai miatt. Négy óra alatt ugyanabban a témakörben, ám új információt nem tartalmazó 3 cikket jelentettek meg, ismételve az első cikkben leírtakat tévesen. Hibás az ilyen magatartás, mivel egy rendkívüli, lokális helyzetből országos, általánosan jellemző képet is igyekeztek festeni, a víziközmű ágazat munkáját hiteltelenítve.A cikkekben megjelent pontatlan és téves állítások miatt, az alábbi tájékoztatást kívánjuk közzétenni:

    -Téves, hogy fekáliával szennyezett víz került Barcson a hálózatba, hiszen a valóságban Clostridium perfringens nevű baktériumot mutattak ki a rendszerben, nem pedig fekáliát.
-A lakosság számára rendkívüli helyzetben az előírásoknak megfelelően ingyenesen biztosítottak és biztosítanak ivóvizet a szolgáltatók.
-Valótlan az,hogy Jászkarajenő,Törtel,Orgovány, Bugacpusztaháza,Csanádapáca,Dombiratos településeken vízminőségi problémák vannak, hiszen az Ivóvízminőség-javító Program, és a szolgáltatók már itt is megoldották a vízminőségi kérdéseket.
-A cikkekben többször is tényszerűtlenül állították, hogy Budapesten köbméterenként fizetendő vízdíj 780 forint, ezzel szemben 172,40 forint+ÁFA a vízdíj.
A Magyar Víziközmű Szövetség kiemelten fontos közérdeknek tartja a fogyasztók pontos, tényszerű tájékoztatását, amelyhez a Szövetség és tagszervezetei minden segítséget megadnak most is és a jövőben is.
    Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.