OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. augusztus 19., szerda 14:19

A Magyar Munkáspárt közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 19., szerda (OS) -

    Az EU felelőssége a menekültügy megoldása

Olyan államot akarunk, mely megvéd bennünket a menekülthullám következményeitől. – jelentette ki Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke a párt augusztus 20-i rendezvényén Fehérvári úti Csarnok előtt.

A menekülthullámért a kapitalizmus, az EU, az USA a felelősek. A minél nagyobb profitért ők tették tönkre Afrika és Ázsia országait. Ők döntöttek meg törvényes kormányokat. Ők indítottak háborúkat. - hangsúlyozta.

A kormány kezdeményezze az EU-ban új EU-politika elfogadását. Egy, az EU állítson le minden politikai, katonai és egyéb beavatkozást Szíriában, Irakban, Afganisztánban. Koszovót adják vissza Szerbiának. Kettő, az EU indítson széles gazdaságfejlesztő programokat ezekben az országokban a foglalkoztatottság, a jólét növelésére. A program költségeit a multinacionális vállalatok fizessék meg abból az extraprofitból, amelyet az elmúlt évtizedekben, ezekben az országokból megszereztek. Három, amíg magyar területen vannak, a kormány teremtsen emberhez méltó feltételeket. Ennek költségeit az EU-val fizettesse meg. - fogalmazott Thürmer Gyula.

    Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.