OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. augusztus 27., csütörtök 13:28

A Nemzeti Szakszervezet a Dolgozókért, az Aktívakért és a Pártfogoltakért közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 27., csütörtök (OS) - Önálló Professzionális Határőrséget! A Nemzeti Szakszervezet indítványa. Önálló Határőrség felállítását kezdeményezzük, a megvalósítás érdekében aláírásgyűjtést indítunk, ha a kormányzat nem teszi meg a szükséges lépéseket.

    Határőrség felállítását kezdeményezi szervezetünk. Aláírásgyűjtést indítunk, ha a kormányzat továbbra is pótmegoldásokkal próbálkozik. Pintér Sándor belügyminiszternek levélben küldtük el javaslatunkat. Ismertettük felmérésünk eredményét, amely arról tanúskodik, hogy szervezetünk tagjai aggodnak az ellenőrizetlen határok, a határsértők nagy száma miatt. Az amatőrizmus tovább nem tartható fenn határainkon. Hatalmas terhet ró az országra és lakosságára, a magyar munkavállalókra a kialakult helyzet. Csökkent a biztonságérzetünk.
Tagjaink ösztönzésének teszünk eleget, amikor javaslatot teszünk az új professzionális, önálló Nemzeti Határőrség megalakítására. A legtöbben azzal indokolták indítványukat, hogy a határőrség és rendőrség egykori integrációjakor több ezer határőr szerelt le, mert határőrként kívánták nemzetünknek tett esküjüket teljesíteni.
Rendőrségi eszközökkel nem tartóztatható fel az áradat. Felmérésünk azt mutatja, ha létrejön a nemzeti konszenzus a Határőrség felállítására, nagy létszámban jelentkeznének a fiatalon kényszerűségből leszerelt hajdani határőrök. Professzionális őrzést kapna a határ.
Érdemi vizsgálatra kértük belügyminiszter urat. Népszavazási kezdeményezésre is elszántuk magunkat az önálló határőrség felállítása érdekében.

    Kiadó: Nemzeti Szakszervezet a Dolgozókért, az Aktívakért és a Pártfogoltakért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.