OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. szeptember 3., csütörtök 16:26

A Magyarországi Református Egyház közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 3., csütörtök (OS) - A jelenlegi menekülthelyzettel kapcsolatban Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, szeptember 3-án szakmai konzultációt tartott a református egyház érintett képviselőivel.

    A szakmai szempontok és az információk megvitatása után kérte a jelenlévőket a Menekültmisszió eddigi tevékenységének bővítésére.
A Zsinat lelkészi elnöke elmondta: A jelenlegi helyzetben a legelemibb jogok biztosítása mellet a legfontosabb mind Magyarország polgárai és mind a menekültek számára a megfelelő és pontos információk elérhetővé tétele. Ugyanakkor sajnálattal kell látnunk, hogy a menekültkérdést belpolitikai csatározásokra használják fel. Kérünk és intünk mindenkit a békére, továbbá köszönet illeti a magyar állampolgárokat, hogy türelemmel és megértéssel viseltetnek nehéz helyzetben lévő embertársaik iránt, valamint a magyar hatóságokat, hogy dacára az ellentmondó EU-s direktíváknak a lehető legmagasabb színvonalon végzik a rájuk rótt feladatokat.
A református egyház számára a menekültek segítése nem új keletű dolog, 2006 óta működik Menekültmissziója, ami az MRE saját forrásaiból, amerikai és európai partneregyházak támogatásával, illetve pályázati forrásokból működik.
A munkában a Magyar Református Szeretetszolgálat is részt vesz. Augusztustól orvosi segítséget nyújt, valamint gyermekfoglalkoztató délutánokat szervez a BÁH debreceni állomásán, szeptember 2-án a Keleti pályaudvarnál ivóvizet, higiéniai eszközöket és élelmiszert osztott szét a várakozók között
    
     Kiadó: Magyarországi Református Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.