2024. április 26. péntek

2015. szeptember 4., péntek 17:29

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) -

Hol van ilyenkor a belügyminiszter és a hol a magyar kormányfő? Miért nem biztosítottak a menekültek számára megfelelő ellátást Magyarországon? Miért engedték menekültek ezreinek, hogy jegyet váltsanak Nyugat-Európába, ha a vonatokra nem szállhatnak fel? Miért nem tájékoztatják megfelelően a tranzitzónákban és menekülttáborokban rostokoló embereket arról, hogy mi vár rájuk? Miért a civil lakosságnak kell az állam helyett a menekültek ellátását megszervezni? Miért költ az állam milliárdokat gyűlöletkampányra és hatástalan kerítésekre, amikor a háborús övezetből érkezők megsegítésére kellene inkább az adófizetők pénzét fordítani? Miért nem tartja tiszteletben a magyar kormány a menekültek alapvető jogait?

Amíg ezekre a kérdésekre nem kapunk tisztességes választ, a válság sem oldódik meg. A menekülteket a magyar kormány magára hagyta és ezzel leszerepelt az egész ország és Európa előtt is. Eljött a felelősségvállalás ideje.

Kiadó: Magyar Liberális Párt