OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. szeptember 4., péntek 18:39

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye (4. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) - Bevándorlási válsághelyzet: a magyaroknak is vannak jogai !

    Menekülttáborok létesítése csak a határövezetben, lakott területen kívül és zárt működéssel indokolt. Szükséges, hogy a rendészeti szervek adjanak pontos tájékoztatást a sokszor dezinformált migránsoknak jogaikról és kötelezettségeikről. 3. Sokadszorra már a történelemben Európát is védjük, ezért az EU a vonatkozó normái alapján köteles ehhez rendkívüli intézkedésként maximális erőforrásokat hazánk rendelkezésére bocsátani, mivel ezt eddig nem tette meg, követelni kell.
A szükséghelyzet kezelésére alkalmatlan Dublin III. rendeletet - amely lehetővé teszi, hogy később hazánkba tízezres nagyságrendben történjen visszatoloncolás - meg kell változtatni, illetve alkalmazását fel kell függeszteni. Az ENSZ menekültügyi szabályai is gyökeres átalakításra szorulnak.
Elfogadhatatlan kettős mérce, hogy míg Magyarországon számon kérik az uniós szabályok betartását, más államok azokat következmények nélkül rendszeresen szegik meg. Hasonlóképpen elfogadhatatlan a hazánkkal szembeni éles nemzetközi kritika amiatt, hogy - egyetlen EU tagállamként - megköveteli: a migránsok vonatkozásában az EU normák szerinti eljárásokat lefolytassák. Ha súlyosan veszélyezteti a tagállam fennmaradását valamely uniós kötelezettség teljesítése, annak alkalmazása felfüggesztendő.

     Kiadó: Nemzeti Jogvédő Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.