OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2015. október 5., hétfő 19:07

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. október 5., hétfő (OS) - Reagálás Kósa Lajos sajtótájékoztatójára: A Jobbik egyedül áll ellen a kvótának

    Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szavakban erősen vitatja az európai uniós kvóta ötletének létjogosultságát, ugyanakkor átlátszó indokkal veti el azt az erről szóló népszavazási kezdeményezést. E referendum ötletét a Jobbik vetett fel annak érdekében, hogy hasonló eszköz által senkit se lehessen Magyarországra telepíteni. Arról ugyanis továbbra is viták folynak, hogy miről lehet népszavazást tartani és miről nem, ám mivel nem létezik olyan nemzetközi szerződés, amelynek a tárgyáról beszélhetnénk, egy gyors és precíz Alaptörvény-módosítással igenis lehetséges lenne megkérdezni erről a magyar választókat, mégpedig közvetlen módon. Az így feltételezhetően megnyerhető több millió elutasító szavazat pedig kellő legitimációt biztosítana a mindenkori kormányzatnak, hogy elvethessen bármilyen kvótaszerű megoldási javaslatot. Erre a Fidesz–KDNP mégsem mutat nyitottságot.

Pedig bármilyen kvóta kiengedi a szellemet a palackból, s olyan ajtót tár ki, amelyet később már nem lehet bezárni. A Fidesz igen vérszegény javaslata, a világkvóta pedig csak ugyanezt a problémát terítené szét egy még szélesebb körben, de maga is elismeri, hogy a migrációs "utánpótlás" kiapadhatatlan, így a kormányzati vagy a brüsszeli ötletekkel csak a következményeket próbálnák kezelni.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.