OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2015. október 6., kedd 21:51

Turgyán Tamás örmény nemzetiségi szószóló közleménye (3. rész)
    Budapest, 2015. október 6., kedd (OS) - Az Aradi Vértanúk Emléknapján - Dr. Turgyán Tamás örmény nemzetiségi szószóló napirend utáni felszólalása az Országgyűlés 2015. október 6-i ülésnapján

    Nekünk, magyarörményeknek is számos feladatunk van annak érdekében, hogy helyreálljon ez a viszony. Ezt az erkölcsi parancsot, ezt a morális kötelezettséget üzenik nekünk az aradi vértanúk, köztük az örménység képviselői.  Lázár Vilmos és Kiss Ernő mellett, ne feledjük, hogy a magyarok oldalán hetvennél több örmény származású tiszt és csaknem 200 közkatona is részt vett a magyar szabadságharcban.

Csak velük, örmény őseinkkel, az aradi hősökkel együtt teljes a magyar történelem, életük és haláluk örök tanulság számunkra.

A vértanúk emlékezete kötelez!

     Kiadó: Turgyán Tamás örmény nemzetiségi szószóló

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.