OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. október 23., péntek 13:21

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. október 23., péntek (OS) - 56-os KEP megemlékezés a nemzeti összefogás szellemében

    A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) e heti 56-os ünnepi megemlékezésének fő célja az volt, hogy előadókkal és vitával segítse elő a két pólusává alakult politikai életünk mellett is a nemzeti összefogás kialakulását. Ezt sikerült azáltal, hogy a KEP 9 évvel ezelőtt létrehozta 56-os Dialógus Bizottságát, amely párbeszéd fórumok szervezésével évente rendszeresen a nemzeti kérdések megválaszolásánál konszenzusra törekszik. Jellemző, hogy a mostani rendezvény valamennyi előadója a KEP 56-os Dialógus Bizottsága tagja volt. Dr. Czeglédi József a KEP és az 56-os Dialógus Bizottsága elnöke, a forradalom fegyveres résztvevője bevezetőjében utalt arra, hogy nemzetünk tagjainak együttműködéséhez elsősorban azt kell értékelni, hogy ki merre tart, nem pedig azt, hogy honnét jött. Példaként említette a mostani KEP rendezvény két fő előadójának életútját. Közülük Prof. Pozsgay Imre volt államminiszter, az állampárt reform ágának kiemelkedő vezetője 1989. január 28-i rádiónyilatkozatában kijelentette, hogy 1956 nem ellenforradalom volt, hanem népfelkelés. Ezzel a Kádár – rendszer történelmi legitimitását megkérdőjelezte, Pozsgay álláspontját a nemzet, benne a párttagság döntő többsége elfogadta.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.