OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. október 23., péntek 13:21

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. október 23., péntek (OS) - 56-os KEP megemlékezés a nemzeti összefogás szellemében

    Pozsgay Imre előadásában részletesebben is kitért 56 újraértékelésének folyamatára és a rendszerváltásra. Szokásához híven határozottan állást foglalt amellett, hogy nem lehet a rendszerváltás megvalósulását tagadni. Véleménye szerint, ha zökkenőkkel is, de a fő célkitűzések megvalósultak: az ország elnyerte nemzeti függetlenségét, a politikai intézmények kiépültek, a piacgazdaság működik. Nehéz feladatok állnak még előttünk, ehhez erősíteni kell a nemzeti összefogást. A másik fő előadó Puchert János 56-os halálraítélttől megtudtuk, hogy hogyan került egy komlói bányász a forradalomba és miként zajlott le a Juta-dombi Csata és az ezt követő vérbírósági per, amelyben 11 halálos ítélet hoztak. A többi előadó és az élénk vita résztvevői közül ki kell emelni Bácskai Endrét az 56-os Szövetség területi elnökét, aki 56-os rendhagyó élményeiről beszélt. A rendezvény vitavezetője Czeglédi József KEP elnök, az MTA Köztestület tagja összefoglalójában megállapította, hogy az 56-os KEP rendezvény elérte célját: valamennyi előadó és hozzászóló 56 világtörténelmi jelentőségének tudatában nyilatkozott. Ez is kell a nemzeti összefogás erősödéséhez.További inf.:www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.