OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. november 6., péntek 11:50

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. november 6., péntek (OS) - Magyarországon 135 éve mutatták be  először a Föld forgását igazoló Foucault-féle ingakísérletet. Az Országjáró Természettudományok tehetséggondozó program keretében, a jeles esemény tiszteletére, a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szervezésében ismét leng a korabeli ingatest és bemutatásra kerül a lenyűgöző Foucault-kísérlet is.

    Az eseménysorozat - a hátrányos helyzetű gyermekek számára nyolc éve (többször kiválóként minősített) tehetséggondozó programot működtető Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szervezésében valósul meg. Hazánk leginkább kedvelt ismeretterjesztő és tudomány népszerűsítő videóblogja, a Szertár képviseletében Zsiros László Róbert szemléletes és mindenki számára érthető módon bizonyítja majd be, hogy a jelenség mennyire könnyen megérthető.

A nem mindennapi kísérlet bemutatására és magyarázatára délelőttönként kerül sor. Hogy minél több érdeklődő számára átélhető legyen az élmény, a szervezők partnereiken keresztül (Budapestről és vidéki nagyvárosokból) számos pedagógust és 12-16 éves, természettudományok iránt érdeklődő diákot hívtak meg az eseményre, mely teljes egészében ingyenes.

További információért keresse fel a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány Facebook oldalát (www.facebook.com/messzehangzo), honlapját (www.messzehangzo.hu) vagy érdeklődjön a messzehangzo.iroda@gmail.com címen, illetve a +3620 665-9993-as telefonszámon.

     Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.