OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. december 16., szerda 21:18

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. december 16., szerda (OS) - KEP Törzsasztal Fórum magyar diplomaták küzdelméről a párizsi békekonferencián

    Nagy Ferenc miniszterelnök, aki rövid ideig részt vett a párizsi békekonferencián és Gyöngyösi külügyminiszter fontos tárgyalásokat folytattak a partnereikkel. Nyílt érdekellentét bontakozott ki a magyar és a szovjet álláspont között, az oroszok a román és a cseh követeléseket támogatták. Magyarország kénytelen volt engedni. Magyar részről nem kívántak a Szovjetunióval konfrontálódni. Igazi segítség az USA részéről érkezett. Ennek köszönhető, hogy nem került sor a 2oo ezer felvidéki magyar kitelepítésére, ezen kívül a csehszlovák részről követelt 5 Pozsony térségében lévő magyar faluból 2, Rajka és Bezenye magyar kézben maradt. A Fórum levezető elnöke Prof. em. Marinovich Endre a KEP társelnöke , a VERITAS főigazgató helyettese volt, aki zárszavában egyetértve több hozzászólóval kiemelte a téma jelentőségét és a további kutatási feladatok fontosságát. (További inf.: www.kepcp.hu )


     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.