OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 14. szerda
Ismertető


2016. január 25., hétfő 13:28

A Felelős Társadalomért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. január 25., hétfő (OS) - A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány segítségét kérték azok az orvosok, akik a veszprémi kórházban munkahelyi megfélemlítés, zaklatás és erőszakos esetek célpontjaivá váltak. Az Alapítvány a felkérést elfogadta és megtette az első lépéseket a problémák megoldása érdekében.

    "Mindenkinek joga kellene legyen megfélemlítés nélkül végeznie a munkáját!"

Az egészségügy nemcsak társadalmi, de nemzetbiztonsági ügy is. Magyarországon az egészségügyi ellátás számos helyen fiskális, operatív és szakmai kihívásokkal küzd, mely társadalmi szempontból kritikussá teszi a veszprémi kórházban is kialakult helyzetet.

A megfélemlítés üzleti és egyéb érdekek védelmében történő szervezett eltussolása, az alkalmazottak sértettségének bagatellizálása veszélyezteti az érintettek biztonságát és a szakmába fektetett társadalmi bizalmat.

A közbizalmi feladatokat ellátó személyek, a közpénzekkel finanszírozott munkájukat teljes mértékben a köz érdekében felelősen, hatékonyan és fenntarthatóan kell ellássák. Meg kell őrizzék a társadalom bizalmát, az érintettek biztonságát és a szervezetük, hivatásuk, kollégáik integritását.

Huber Károly, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, társadalmi problémának tekinti az iskolai, munkahelyi, kapcsolati és közéleti megfélemlítést. Felhívta  Dr.Völner Pál parlamenti államtitkár figyelmét a megfélemlítéssel kapcsolatos jogalkotási hiányosságokra és a téma az Egyéb Polgári és Politikai Jogokért Felelős Tematikus Munkacsoporti inkludálására.www.megfelemlites.hu

     Kiadó: Felelős Társadalomért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.