OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2016. február 7., vasárnap 09:55

Az MSZP Országos Központ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. február 7., vasárnap (OS) - Orbán Viktor Európa trónját akarja, de csak egy politikai troll marad

    Európa sok válságot meg- és túlélt már, ezt is túl fogja. Átalakul, új formát vesz fel, de az immunrendszere végül mindig kiveti magából a vírusokat. Félő, hogy közben épp Magyarország szenved majd történelmi hátrányt az illiberális, EU-ellenes kormányzati politika miatt. A Political Capital egyik tavalyi tanulmánya mutatta ki, hogy hiába a populista kampány, az európai polgárok egyre nagyobb része támogatja az eddigieknél mélyebb integrációt. Az uniós átlag 65 százalék, Magyarországon még ennél is több, összesen 66 százalék válaszolt úgy: gyorsan vagy fokozatosan, de mindenképpen a mélyebb integráció híve. Vagyis, a józan és bölcs európaiság továbbra is többségben van.

Attól pedig, hogy valaki kérlelhetetlen Európa-párti, hogy valaki Magyarország helyét egy szolidáris, együttműködő, közös megoldásokat végrehajtó Európában látja, még nem feltétlenül kell szociáldemokratának, liberálisnak vagy zöldnek lennie. Attól, hogy valaki fideszes, még állhat az erős Európa pártján. Ugyanis Orbán Viktor fordult szembe az európai értékekkel és lépett ki az európaiság köréből, nem pedig a józan konzervativizmus. Mindenki európai demokrata, aki annak érzi magát.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.