OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. február 10., szerda 07:36

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2016. február 10., szerda (OS) -

    Európai Ifjúsági Hétvégét szervez február 12-e és 14-e között Budapesten a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) és az Európai Nagycsaládosok Szövetsége (ELFAC). A rendezvényre mintegy 15 európai országból érkezik a pályázat útján kiválasztott ötven, 18 és 30 év közötti résztvevő. A nyertes pályázók, fiatal koruk ellenére már bekapcsolódtak hazájuk valamely családszervezetének munkájába.
Mihálffy Andrea nemzetközi projektkoordinátor szerint az angol munkanyelven zajló rendezvény célja az, hogy a fiatalok elmondhassák, milyen családokról, milyen családpolitikáról és milyen jövőképről álmodnak a következő évtizedek Európájában. Fontos, hogy a fiatalabb generációk közösen is megfogalmazhassák, milyen intézkedéseket, milyen támogatási rendszert, milyen értékvállalást várnak a családpolitika területén az Európai Uniótól, az országuk vezetőitől, illetve a civil társadalomtól. A program lehetőséget biztosít a fiataloknak a kapcsolatépítésre is.
Az Európai Ifjúsági Hétvége legfontosabb eseménye a Parlament Vadásztermében szombaton megrendezésre kerülő mini-plenáris ülés, ahol a fiatalok képzeletbeli országok képviselőiként nyújtják be családügyi javaslataikat és vitatják meg az elhangzott indítványokat. A mini-plenáris levezető elnöke Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár lesz. A zsűri szerepét az ELFAC nemzetközi elnökségének tagjai, továbbá a KCSSZ nemzetközi konferenciájának külföldi előadói töltik be.

     Kiadó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.