OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2016. február 13., szombat 10:45

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. február 13., szombat (OS) - Így joggal tehetik fel a kérdést az egészségügyben dolgozók, a rendőrök, vagy épp az önkormányzati dolgozók: miért újra a tanárokon lenne a sor? A pedagógusok részéről most van igazán szükség a türelem erényére, hiszen más társadalmi csoportok is joggal várják el, hogy most ők következzenek a béremelési sorban.

        Van egy másik dolog is, amit nem hagyhatunk szó nélkül. Az elmúlt napokban világossá vált, hogy újra az a baloldal telepedik rá az oktatás ügyére, amely – amikor kormányon volt – kínos kudarcot vallott.  A tüntetéseket szító baloldali politikusok ugyanazok, akik 2010 előtt megvágták a tanárok fizetését. Hol voltak a szakszervezetek, amikor tömegesen tették utcára a pedagógusokat? Azt gondoljuk, hogy az oktatás jövőjéről szóló párbeszéd csak akkor lehet sikeres, ha a felek ellen tudnak állni a baloldal – és az újra ébredező Soros-csapatok – feszültségkeltő kísérleteinek.
     Az oktatás területén most felelős szakmai párbeszédre van szükség. Politikai hisztériakeltésnek nincs helye egy olyan kérdésben, ahol a gyermekeink, így az ország jövője a tét.

CÖF-CÖKA vezetősége


     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.