OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2016. március 1., kedd 18:13

Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló közleménye
    Budapest, 2016. március 1., kedd (OS) - A megújulás ünnepe - bolgár tavaszköszöntés az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában.

    Március elseje a bolgárok számára a tavasz kezdetét jelenti. Ezen a napon a rokonok, barátok és ismerősök régi hagyomány szerint piros és fehér fonalból készült MARTENICÁT ajándékoznak egymásnak, ami a megújulást jelenti.

A "Magyarországi bolgárok története" c. kiállítás megnyitóján az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló köszöntőjében a 2016. évet megújulásnak nevezte, hiszen hosszas szünet után közreműködésével az idei év novemberében újra elérhető lesz heti rendszerességgel repülővel a bolgár főváros Budapestről. Említést tett még azon javaslatáról, hogy október 19. lesz a Magyar-Bolgár barátság napja a két ország parlamenti képviselőjével történt egyeztetések során.
    
     Kiadó: Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.