OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2016. március 2., szerda 16:00

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye
    Budapest, 2016. március 2., szerda (OS) - Magyar Könyvtárosok Egyesülete "Szakmai ismeretek és készségek átalakuló hivatás. A könyvtáros kompetenciák változása és megjelenése az uniós gyakorlatban" címmel országos konferenciát szervez az Országos Széchényi Könyvtárban, mely a holnapi napon veszi kezdetét. A tanácskozás előadói az Európai Unió országaiból és az európai székhelyű nemzetközi könyvtáros szervezetekből meghívott kollégák.

    A szakmai konferencia kiemelt meghívott előadói és vendégei között üdvözölhetjük:
Anna Maria Tammarot, a Pármai Egyetem professzorát, az IFLA Library Theory and Research Section elnökét, Simon Edwards-ot, a CILIP Szakmai Szolgáltatások igazgatóját, Jukka Relandert az Eblida és a Finn Könyvtáros Egyesület elnökét, és Ulrike Langot hamburgi State and University Library osztályvezetőjét, az IFLA Education and Training Section vezetőségi tagját.
A változó társadalmi, gazdasági, technológiai környezet, az információs társadalom és a globalizmus új elvárásokat támaszt a könyvtárosokkal, információszolgáltató szakemberekkel szemben. Az új elvárásokra paradigmaváltással kell válaszolnunk: a hagyományos szakmai tudásunkat további ismeretekkel, képességekkel, kompetenciákkal kell kiegészítenünk ahhoz, hogy a kihívásoknak meg tudjunk felelni.
A konferencia fő célkitűzése, hogy a formális képzések, a felsőoktatás, a továbbképzések, valamint a munkaerőpiaci igények harmonizációja tovább javuljon.
Fő támogatónk: Nemzeti Kulturális Alap

     Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.