OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2016. március 9., szerda 12:03

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. március 9., szerda (OS) - Orbán Balázs előadása a migrációról a KEP Törzsasztal Fórumon

    Orbán Balázs a Migrációkutató Intézet főigazgatója tartott nagysikerű előadást a Közép-Európai Club Pannonia (KEP) rendezvényén az európai migráció aktuális kérdéseiről. Először a geopolitikai összefüggések szerepére hívta fel a figyelmet. Bejelentette, hogy 2015-ben Magyarországra 104 országból érkeztek migránsok. Ennek keretében az instabil térségekből áramlanak a stabil térségekbe. Ez súlyosan érinti az európai kontinenst, amely védekezésre képtelen a kontrolálatlan bevándorlással szemben. Ennek fő oka az, hogy a nemzeti államok védelme úgy került átadásra szupranacionális szintre, hogy a szupranacionális szint nem alkalmas arra, hogy megvédje a nemzeti államokat. Orbán Balázs főigazgató példákkal illusztrálta, hogy a megfelelően ellenőrzött bevándorlás hiánya milyen veszélyeket jelent az európai államokra többek között a kulturális identitás, a közbiztonság és a terrorveszély területén. Külön veszélyként említette egyes nyugati vezetők kettős beszédét, kettős megközelítését, amelyet meg kell szüntetni. Az észrevételek, kérdések többsége is ezekre a témákra irányult. Zárszavában a rendezvény levezető elnöke és moderátora Czeglédi József KEP elnök az előadóval és vitában résztvevőkkel összhangban nagyon pozitívan értékelte azt a szerepet, amelyet Magyarország a V4-ekkel együttműködve a problémák megoldásában vállalt. További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.