OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2016. március 12., szombat 14:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. március 12., szombat (OS) - DK: Százmilliók mennek Orbán palotájának védelmére

    Megjelent a Magyar Közlönyben, hogy Orbán elrendelte: a rendkívüli kormányzati intézkedések tartalékából fedezik a Terrorelhárító Központ a Karmelita kolostorral kapcsolatos személyvédelmi kiadásait. Ide akar felköltözni a diktátor. A berendezésekre 85 milliót költenek, ehhez jön még majd évente 271 millió forint személyi kiadásokra és az épület őrzésére. A kolostor átalakítása Orbán kényére-kedvére 20 milliárdba kerül és még egymilliárdot szórnak el a berendezésre.

A DK szerint egyrészt a TEK-et meg kell szüntetni, másrészt Orbánnak semmi keresnivalója nincs a budai várban. A Demokratikus Koalíció szerint visszataszító urizálás, kivagyiság és kisebbségi érzés árad ebből az egész történetből. Csak diktátorok viselkednek így és építtetnek maguknak palotákat, miközben a nép szenved. Miközben az elmúlt hat évben négymillióra nőtt a szegények száma, amikor halni járnak a betegek a kórházakba, amikor krétára sincs pénz az iskolákban.

A sokak Magyarországa még Orbán költözése előtt elkezdhet felépülni, az új kormány pedig felszámolja ezt a fényűzést, pazarlást és számonkéri a felelősöket.

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.