OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2016. április 20., szerda 13:51

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének közleménye
    Budapest, 2016. április 20., szerda (OS) - Köddé vált ígéretek, elkeseredett kormánytisztviselők

    Hol tart a Központi Államigazgatás dolgozóinak 2016. július 1-re megígért életpálya modell bevezetése? Az életpálya modellt a kormány csak a járási,  és a megyei kormányhivatalokra mint az ügyintézői oldal legfőbb teherviselőire terjeszti ki. Célként említi: meg kell változtatni azt a szemléletmódot, hogy a hivatali ügyintézésre szükséges rosszként tekintsenek az ügyfelek.
A fizetések tarthatatlan állapotát jellemzi egy középfokú végzettségű, 50 éves rákos betegségen átesett kollega. Egészsége fenntartásához szükséges életmódot, táplálkozást egyedülállóként, havi 127 ezer forintos keresetéből nem tudja finanszírozni, de minimális megélhetése (lakásfenntartás) sem biztosított. Másik középfokú végzettségű dolgozó 38 év után 135 ezer forintot visz haza. Vidéki kolléganő kiskorú gyerekkel maradt egyedül. Kétségbeesett, reménytelen helyzetében hivatali munkája mellett kénytelen más munkát is vállalni.

Tóthné Komonyi Judit
KSH Szakszervezeti titkár

     Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.