OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. április 21., csütörtök 11:51

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2016. április 21., csütörtök (OS) - Elnökváltás a BEOSZ élén.

    A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2016. április 20-án beszámoló és tisztújító küldöttgyűlést tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében. A Szövetség 77 önálló tagegyesületének, valamint három tagszövetségének küldöttei megvitatták, majd elfogadták a BEOSZ elnökségének 2015. évi és a négy éves ciklusra vonatkozó beszámolóját, a 2015. évi gazdálkodásról szóló beszámolót, a Felügyelő Bizottság beszámolóját, a Tanácsadó Testület és a "Bajtársainkért" Alapítvány Kuratóriumának tájékoztatóját; továbbá a 2016-2020-ra vonatkozó célkitűzéseket, a 2016. évre szóló munka- és rendezvénytervet, és a 2016. évi pénzügyi tervet.
A küldöttek megválasztották a BEOSZ vezető szerveinek új tisztségviselőit: a Szövetség új elnöke Hazuga Károly ny. altábornagy, elnökhelyettese Esküdt Lajos ny. ezredes, alelnökei Sztanó Zsuzsanna ny. őrnagy, Vilner Péter ny. ezredes és Vörös Lajos Lászlóné ny. ezredes lett. Az elnökség tagjai a tagegyesületek által megválasztott régióvezetők és a tagszövetségek elnökei. A  Felügyelő Bizottság új elnöke Kocsi László alezredes, a Tanácsadó Testület elnöke ismét dr. Végh Ferenc nyugállományú vezérezredes lett. A küldöttek Kelemen József ny. altábornagyot a BEOSZ tiszteletbeli elnökévé választották.
A Szövetség új elnöke hozzászólásában az alapítók célkitűzéseinek folytatása, a BEOSZ hagyományos értékeinek megőrzése mellett a megújulás, a XXI. század új kihívásainak való megfelelés szükségességét emelte ki.
     Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.