OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2016. április 25., hétfő 09:56

A Hármashalom Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. április 25., hétfő (OS) - Missziós munkának nevezte a kárpátaljai magyar pedagógusok munkáját dr. Simon Attila István, a Hármashalom Alapítvány tiszteletbeli elnöke Beregszászon a II. Rákóczi Ferenc főiskolán. 2016. április 23-án Beregszászon kerültek átadásra azon ösztöndíjak, amelyre a Zrínyi Ilona Ösztöndíjprogram keretében a Kárpátalján magyarul tanító pedagógusok pályázhattak.

    Simon Attila úgy fogalmazott, a magyar nemzet egy, a múltból a jövőbe tartó lánc, melynek minden generációja egy-egy láncszem. Bármelyik láncszem meggyengül, vagy elszakad, az helyrehozhatatlan következményekkel járhat a magyarság egészére nézve. A Hármashalom Alapítványon keresztül megmutatkozott az anyaországi civilek, a magánemberek felelősségtudata nemzetünk jövőjével szemben, így ebben a tanévben már másodszor kerülhetett átadásra 350 kárpátaljai pedagógusnak 20 ezer forint ösztöndíj. Ehhez kellett még a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatása is, amely nagy lendületet adott az immár tizenegyedik tanévben sikerrel folytatott ösztöndíjprogramnak.
Külön köszönetet mondott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal munkatársainak és kormánymegbízottjának Kozma Péternek, akik kevesebb, mint egy hét alatt 410 ezer forintot ajánlottak fel az ösztöndíjprogram javára.

     Kiadó: Hármashalom Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.