OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. április 29., péntek 16:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2016. április 29., péntek (OS) - DK: Szeméttelep lett a hulladékkezelő központból

    Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék Kezelési Önkormányzati Társulás 2009-ben olyan beruházást ígért, amelynek célja az volt, hogy az észak-balatoni térségben 158 település több mint 300 ezer lakosa számára a kor elvárásainak, az EU-direktíváknak, a hazai jogszabályoknak, valamint a környezet- és természetvédelmi követelményeknek a megfelelő hulladékkezelő rendszer épüljön ki.
Április 22-én - a Föld napján – a DK veszprémi képviselői látogatták meg a telepet.  Amit láttak, azt lehetetlen a kor elvárásainak megfelelő szintűnek tekinteni. A lerakón nem hulladékkezelés, hanem rablógazdálkodás folyik, a rendszer túlterhelt, az eredeti célok nem teljesülnek. A képviselők ottjártakor a válogatás szünetelt. Ugyan nem szállíthatnák ki a beérkező szemetet a teherautók közvetlenül a lerakóba, a képviselők mégis ezt tapasztalták. A hulladékkezelőnél készültek olyan képek, amelyek bizonyítják: válogatás nélkül rakják le a szemetet. Egyes alkalmazottak állítása alapján ráadásul veszélyes hulladékot is elhelyeztek a területen, holott ez tilos.
A Demokratikus Koalíció szerint az illetékesek hiába tesznek úgy, mintha minden rendben lenne. A DK figyelmezet: ha kiderül, hogy a hulladékkezelőnél súlyos szabálytalanságok vannak, az 158 településnek okozhat komoly környezeti kárt, és veszélyeztetheti az uniós forrás felhasználásának jogszerűségét.

Katanics Sándor
veszprémi önkormányzati képviselő
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.