OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2016. április 30., szombat 14:04

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2016. április 30., szombat (OS) - Az MKKSZ által képviselt munkavállalók körében az elmúlt nyolc évben egyáltalán nem történt fizetésemelés, sokak fizetése nominálisan csökkent. Közben "állami normává" vált a törvényes munkaidő semmibevétele, és a munkavállalók számára hátrányosan megváltoztak a munka világát szabályozó törvények is.

        Sztrájkra készül a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete
     30%-os bérkövetelésről döntött az MKKSZ kongresszusa
     A Kormány július 1-től átlagosan 30%-kal növelni tervezi a járási hivatalok munkatársainak bérét. Az MKKSZ támogatja ezt a béremelést, amennyiben az a dolgozói létszám csökkentése nélkül valósul meg. Ugyanakkor a Szakszervezet felhívja a figyelmet arra: ezt a megoldást csak azért választotta a Kormány, hogy ne kelljen a teljes magyar közigazgatás személyi állományának bérrendezését idén megvalósítania.
     Az MKKSZ szombati Kongresszusa "A Közszolgálati tisztviselők jogállásáról szóló törvény illetményrendszerének keretei között – a 2016. október 1-ei illetmények alapján - ezen időponttól átlagosan bruttó 30 %-os illetménynövekedést követel az önkormányzati köztisztviselők számára." Egyben kijelenti: a sztrájk végső eszköz. A sztrájktörvény indokolatlanul korlátozó, de nem tudja megakadályozni a munkabeszüntetést!
     A teljes közlemény szövege itt érhető el: http://www.mkksz.org.hu/index.php/2-uncategorised/531-sztrajkra-keszul-a-magyar-koztisztviselok-kozalkalmazottak-es-kozszolgalati-dolgozok-szakszervezete

     Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.